Átok vagy Áldás?

Kis szelet Chicago

Reggel már korán felébredtem, ránéztem az órámra, magyar idő szerint déli 12 óra, Chicagoi idő szerint reggel hajnali 5. Itt már 7 óra az eltérés. Itteni idő szerint reggel fél 8-kor mentünk le reggelizni, hogy minél hamarabb elinduljunk a Shedd Aquarium-ba. Az első hely, ahol egyébként a sajtó igazilványt elfogadták, és ha jól néztük a… Tovább »

Welcome to Indiana – Chicago

Reggeli ébredés, kávézás és néhány falat után kezdetét veszi az utazásunk Chicagoba. Az út olyan 6 óra autókázás. Időközben szakadó eső és 15-20 fokra lehűlt hőmérséklet lett urrá. Egy szakaszon annyira esett, hogy 20 perces kényszerpihenőt kellett megejtenünk. Az út mentén lévő pihenőhelyek kulturáltak, nagyok, éttermekkel, kávézókkal ellátottak, és néhány ingyenes magazin félét is találunk…. Tovább »

Csodálatos világ.

Itteni idő szerint reggel 6, magyar idő szerint déli 12 óra, mikor ébredeztem. Reggeli elmaradhatatlan kávé, és reggeli után körbe néztünk második otthonunkban.    Meseszép kertecske a szobám kilátásából. Az utca csendes, a házak előtt tilos a kerítés. A postaládáknak is megvannak a jelentésük, és hogy melyik oldalt kell lenniük. A fű egyformán mindenhol rendezett,… Tovább »

Nagy utazás a világba.

A taxink pontosan érkezett a ház elé. Nagyjából egy fél óra alatt ki is értünk a Liszt Ferenc Repülőtérre, ahol ácsorogtunk, várakoztunk amíg nem nyitották meg a chek-in kapukat. Közben egy néhány magyarral összebarátkoztunk. Kinek New York, kinek Maimi, nekünk Cleveland volt az úti célunk. Járatunk a párizsi CDG repülőtéren landolt időben. A magyar részen… Tovább »

A futás, mint spirituális út

Itt a jó idő! Egyre többen szánják rá magukat, hogy kitörjenek a négy fal közül és a szabadba mehessenek sportolni. A kinti sportágak közül a kerékpározás mellett, a futás az örök. Egy olyan hölgyet szeretnék nektek bemutatni, aki volt tanár, szerkesztő, üzletvezető. Jelenleg a Vegatár cég tulajdonosa, mellette bloggerkedik, ír, rendszeresen sportol, fut; szerethető társ… Tovább »

Szabadság – ON

Végre itt a nyár, iskolai szünetek megkezdődnek, vizsgaidőszakok lezárulnak, a  szabadságokat pedig szépen sorjában veszik ki egymás után a mókuskerékben taposó munkás emberek. Ki, hova merre fog idén utazni? Spontán választunk, vagy már jó előre eltervezzük utazásainkat? Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, attól függően az úti célunk belföld, vagy külföld. Utóbbinál pedig, hogy európai… Tovább »

Nehéz sorsok

Miért jó egy külső szemlélővel beszélgetni életről, célokról, eredményekről, sikerekről, bukásokról, és mi egymásról? Egy külső szemlélő sokkal jobban lát téged, mint Te magad, vagy bármelyik szeretted. Előjönnek olyan kérdések, melyeket lehet senki más nem szegezne neked face to face, de egy ilyen beszélgetés során oda-vissza konkrétan megmondjátok, amit gondoltok.  Egyik ilyen beszélgetés alkalmával két… Tovább »

Ne hagyd annyiban!

Fontos tudnunk, hogy sajnos nekünk betegeknek az a tapasztalata, hogy Magyarországon kevés orvos ismeri fel egyből a betegséget, és csinálja meg azonnal a gerinccsapolást (lumbálpunkció/agyvíz levétel), egyszerre az ENG vizsgálattal együtt. Nem csak jómagam, de még rajtam kívül azon 80-90 ember között is volt olyan – akik a csoportomban vannak -, hogy egyszerűbb volt, minket… Tovább »

SZABAD-idő(m) vagy ÉNidő(m)? :)

“Mondtad, hogy állítson meg valaki, Teeeeeeeeeee, süket, Teeeeeeeeeeeeeeee!”  …hallatszik lentről a kiabálás, a játszótérről egy gyermek szájából, miközben én épp elhatározom, hogy megnyitom a szerkesztőm, és írok Nektek a mai napomról, melyben volt énidő, volt regenerálódás, szépülés, nevetések, napozás egy padra leülvén, cikázó gondolatok, egyszóval minden ami én vagyok belül és kívül. Gondoltam kicsit átadom… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!