Átok vagy Áldás?

Billy Elliot – a Musical

Nem is tudom, hogy mikor jártam utoljára színházban. Emlékeim szerint talán még jóval a betegségem előtt. Tegnapi nap alkalmam volt elmenni az Erkel Színház egyik darabját megnézni.   Billy Elliot – a Musical.   Épp a körmösömnél ültem, mikor csörgött a telefonom. Nem nézzük meg este az Erkelben a Billy Elliot-ot? – kérdezte testvérem. Bár… Tovább »

Hírek: Visszatértem.

Régen írtam már nektek, aminek az oka az volt, hogy felsűrűsödtek nyaralásom alatt a programok, és kellőképpen a szervezetem is igényelte a pihenést. Így a blog írás helyett önző dög módjára, saját magamat helyeztem előtérbe.  Tartozom még nektek egy – két részletesebb beszámolóval a Niagara vízesésről, az utána lévő teljes egy napos állatkerti élményekről, valamint… Tovább »

Kis szelet Chicago

Reggel már korán felébredtem, ránéztem az órámra, magyar idő szerint déli 12 óra, Chicagoi idő szerint reggel hajnali 5. Itt már 7 óra az eltérés. Itteni idő szerint reggel fél 8-kor mentünk le reggelizni, hogy minél hamarabb elinduljunk a Shedd Aquarium-ba. Az első hely, ahol egyébként a sajtó igazilványt elfogadták, és ha jól néztük a… Tovább »

Nagy utazás a világba.

A taxink pontosan érkezett a ház elé. Nagyjából egy fél óra alatt ki is értünk a Liszt Ferenc Repülőtérre, ahol ácsorogtunk, várakoztunk amíg nem nyitották meg a chek-in kapukat. Közben egy néhány magyarral összebarátkoztunk. Kinek New York, kinek Maimi, nekünk Cleveland volt az úti célunk. Járatunk a párizsi CDG repülőtéren landolt időben. A magyar részen… Tovább »

A futás, mint spirituális út

Itt a jó idő! Egyre többen szánják rá magukat, hogy kitörjenek a négy fal közül és a szabadba mehessenek sportolni. A kinti sportágak közül a kerékpározás mellett, a futás az örök. Egy olyan hölgyet szeretnék nektek bemutatni, aki volt tanár, szerkesztő, üzletvezető. Jelenleg a Vegatár cég tulajdonosa, mellette bloggerkedik, ír, rendszeresen sportol, fut; szerethető társ… Tovább »

Önkifejezés, csábítás és érzékiség mesterfokon.

Pirner Alma nevét említve a férfiaknak és a nőknek szinte ugyanaz a témakör fog eszébe jutni más-más megközelítésben. Míg a férfiak Alma korábbi életéből a felnőtt tartalmú színészkedés, fotózás jut eszébe, addig a nők körében leginkább az egzotikus tánc, a rúdtánc és a Dollhouse Birodalom jelenik meg előttük. Alma évek óta dolgozik, hogy a hétköznapi… Tovább »

Higgy a képességeidben és a benned rejlő erőben!

“Rajtad kívül senkinek és semminek sem áll hatalmában téged boldoggá vagy boldogtalanná tenni. Akár tudatában vagy ennek, akár nem te és csakis te tudod elhatározni, hogy boldog leszel-e vagy sem.” /Anthony de Mello/ Akár hiszed, akár nem a boldogság egyedül tőled függ. Naívan még tizenévesen én is azt hittem, de talán még a húszas éveim… Tovább »

Te OK vagy? Mered vállalni, ha nem? A gyengeséged, az erősséged mellett?

Egy eseménysorozat első részén vettem részt most pénteken, melynek címe OK VAGYOK! Mentális show. A honlapot, programot átböngészve; megnézve az előadókat láttam értelmét részt venni ezen eseménysorozat első rendezvényén.  Mikor szembesültem ezzel az eseménysorozattal több minden gondolat cikázott a buksimban. Egyrészt, hogy több ilyen megmozdulás kéne! Több ilyen tájékoztatás kéne az emberek számára, és több… Tovább »

A határ a csillagos ég!

Minden csak a megfelelő szervezés kérdése, és a megfelelő állapot felmérésén múlik. Nyilván a legjobban saját magad tudod, vagyis legalábbis próbálod behatárolni, hogy a szervezeted mit bír és mi az, amit lehet kevésbé. Kezdésnek én is hazai pályán mozogtam, és sosem egyedül. Ez utóbbi most is adott, de már megjártam külföldi országrészt is.  Nagyon fontos,… Tovább »

“…csodálkozom, hogy sokan nem látják rajtad, pedig ismernek.”

Megfigyeltem, hogy az emberek többségében csak azokat látják meg, amiket saját maguk meg akarnak látni. Kevesen figyelnek az apróbb jelekre, útmutatásokra. Még kevesebb azok száma, akik más kárán jobban okulnának, vagy tanulnának.  Esetemben is nagyon sokszor megfigyelhető, hogy az ismerősök két táborra oszlanak. Az egyik, akinek a tudata csak addig jut el, hogy mennyi helyre… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!