Átok vagy Áldás?

Kis szelet Chicago

Reggel már korán felébredtem, ránéztem az órámra, magyar idő szerint déli 12 óra, Chicagoi idő szerint reggel hajnali 5. Itt már 7 óra az eltérés. Itteni idő szerint reggel fél 8-kor mentünk le reggelizni, hogy minél hamarabb elinduljunk a Shedd Aquarium-ba. Az első hely, ahol egyébként a sajtó igazilványt elfogadták, és ha jól néztük a… Tovább »

Welcome to Indiana – Chicago

Reggeli ébredés, kávézás és néhány falat után kezdetét veszi az utazásunk Chicagoba. Az út olyan 6 óra autókázás. Időközben szakadó eső és 15-20 fokra lehűlt hőmérséklet lett urrá. Egy szakaszon annyira esett, hogy 20 perces kényszerpihenőt kellett megejtenünk. Az út mentén lévő pihenőhelyek kulturáltak, nagyok, éttermekkel, kávézókkal ellátottak, és néhány ingyenes magazin félét is találunk…. Tovább »

Nagy utazás a világba.

A taxink pontosan érkezett a ház elé. Nagyjából egy fél óra alatt ki is értünk a Liszt Ferenc Repülőtérre, ahol ácsorogtunk, várakoztunk amíg nem nyitották meg a chek-in kapukat. Közben egy néhány magyarral összebarátkoztunk. Kinek New York, kinek Maimi, nekünk Cleveland volt az úti célunk. Járatunk a párizsi CDG repülőtéren landolt időben. A magyar részen… Tovább »

A futás, mint spirituális út

Itt a jó idő! Egyre többen szánják rá magukat, hogy kitörjenek a négy fal közül és a szabadba mehessenek sportolni. A kinti sportágak közül a kerékpározás mellett, a futás az örök. Egy olyan hölgyet szeretnék nektek bemutatni, aki volt tanár, szerkesztő, üzletvezető. Jelenleg a Vegatár cég tulajdonosa, mellette bloggerkedik, ír, rendszeresen sportol, fut; szerethető társ… Tovább »

Szabadság – ON

Végre itt a nyár, iskolai szünetek megkezdődnek, vizsgaidőszakok lezárulnak, a  szabadságokat pedig szépen sorjában veszik ki egymás után a mókuskerékben taposó munkás emberek. Ki, hova merre fog idén utazni? Spontán választunk, vagy már jó előre eltervezzük utazásainkat? Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, attól függően az úti célunk belföld, vagy külföld. Utóbbinál pedig, hogy európai… Tovább »

Nehéz sorsok

Miért jó egy külső szemlélővel beszélgetni életről, célokról, eredményekről, sikerekről, bukásokról, és mi egymásról? Egy külső szemlélő sokkal jobban lát téged, mint Te magad, vagy bármelyik szeretted. Előjönnek olyan kérdések, melyeket lehet senki más nem szegezne neked face to face, de egy ilyen beszélgetés során oda-vissza konkrétan megmondjátok, amit gondoltok.  Egyik ilyen beszélgetés alkalmával két… Tovább »

Hogyan….? –

  Így állj hozzám! – „kisokos”     Bevallom, hogy egyik blogtársamnak köszönhetem hogy ez a menüpont is felkerült a repertoáromba. Valóban sokak számára, akik nem ismerik a Guillain-Barré szindrómát, vagy nem találkoztak ilyen beteggel sokszor tehetetlenek, hogyan is viselkedjenek vele szemben. Hogyan kezeljék az embert, hol vannak azok a bizonyos határok, mivel tudnának segíteni… Tovább »

Szürke kisegér vagy lázadó én?

Az írás önterápia. A reggeli jegyzetelések, pedig feszültségoldások valójában. Valakinek a futás, nekem az írás. Valakinek a pap, valakinek a papné, nekem pedig a papnövendék. 🙂 Az elmúlt pár napban annyira sok emberi viselkedéssel találkoztam, hogy barátnőmmel megtárgyalva arra jutottunk, könyvet lehetne írni belőle. Nem is egy, egyből vagy négy köteteset. Induljunk ki abból, hogy… Tovább »

Kreatívoskodás

Egyszer mikor megkérdezték tőlem, hogy milyen ajándékot szeretnék kapni, a válaszom az volt, valamilyen hasonló szöveges felsőt, amik épp akkor “divatba” kerültek. Tudjátok, gondolok itt arra, hogy például: “Tetovált anyuka vagyok….”. Nyilván az én esetemben maximum is, jelen pillanatban keresztanyuka lehetek 🙂 még nem nézek anyai örömök elé, de remélem, hogy ez is majd egyszer… Tovább »

Szenvedélybetegségek világában. Alkoholizmus.

MC Hawer és a Tekknő . Gyerekkorom igazi mulatós slágerei. Jómagam, városiként, a mulatós dallamokkal egészen kislány koromban találkoztam, mikor falusi szokásként azok az igazi sátoros lakodalmak voltak, lezárva az egész utcát. Azóta eltelt jó pár év, a kislányból, felnőtt lett; de egy valami nem változott számomra, ha mulatós zene, akkor MC Hawer és a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!