Átok vagy Áldás?

A futás, mint spirituális út

Itt a jó idő! Egyre többen szánják rá magukat, hogy kitörjenek a négy fal közül és a szabadba mehessenek sportolni. A kinti sportágak közül a kerékpározás mellett, a futás az örök. Egy olyan hölgyet szeretnék nektek bemutatni, aki volt tanár, szerkesztő, üzletvezető. Jelenleg a Vegatár cég tulajdonosa, mellette bloggerkedik, ír, rendszeresen sportol, fut; szerethető társ… Tovább »

Szabadság – ON

Végre itt a nyár, iskolai szünetek megkezdődnek, vizsgaidőszakok lezárulnak, a  szabadságokat pedig szépen sorjában veszik ki egymás után a mókuskerékben taposó munkás emberek. Ki, hova merre fog idén utazni? Spontán választunk, vagy már jó előre eltervezzük utazásainkat? Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, attól függően az úti célunk belföld, vagy külföld. Utóbbinál pedig, hogy európai… Tovább »

Nehéz sorsok

Miért jó egy külső szemlélővel beszélgetni életről, célokról, eredményekről, sikerekről, bukásokról, és mi egymásról? Egy külső szemlélő sokkal jobban lát téged, mint Te magad, vagy bármelyik szeretted. Előjönnek olyan kérdések, melyeket lehet senki más nem szegezne neked face to face, de egy ilyen beszélgetés során oda-vissza konkrétan megmondjátok, amit gondoltok.  Egyik ilyen beszélgetés alkalmával két… Tovább »

SZABAD-idő(m) vagy ÉNidő(m)? :)

“Mondtad, hogy állítson meg valaki, Teeeeeeeeeee, süket, Teeeeeeeeeeeeeeee!”  …hallatszik lentről a kiabálás, a játszótérről egy gyermek szájából, miközben én épp elhatározom, hogy megnyitom a szerkesztőm, és írok Nektek a mai napomról, melyben volt énidő, volt regenerálódás, szépülés, nevetések, napozás egy padra leülvén, cikázó gondolatok, egyszóval minden ami én vagyok belül és kívül. Gondoltam kicsit átadom… Tovább »

Hogyan….? –

  Így állj hozzám! – „kisokos”     Bevallom, hogy egyik blogtársamnak köszönhetem hogy ez a menüpont is felkerült a repertoáromba. Valóban sokak számára, akik nem ismerik a Guillain-Barré szindrómát, vagy nem találkoztak ilyen beteggel sokszor tehetetlenek, hogyan is viselkedjenek vele szemben. Hogyan kezeljék az embert, hol vannak azok a bizonyos határok, mivel tudnának segíteni… Tovább »

Szürke kisegér vagy lázadó én?

Az írás önterápia. A reggeli jegyzetelések, pedig feszültségoldások valójában. Valakinek a futás, nekem az írás. Valakinek a pap, valakinek a papné, nekem pedig a papnövendék. 🙂 Az elmúlt pár napban annyira sok emberi viselkedéssel találkoztam, hogy barátnőmmel megtárgyalva arra jutottunk, könyvet lehetne írni belőle. Nem is egy, egyből vagy négy köteteset. Induljunk ki abból, hogy… Tovább »

Egyediségek nyomában

Közösségi oldalak, közösségi csoportok. Jó érzés, ha valahova tartozhatsz, ahol még segítségre is lelsz. Ahelyett, hogy (jó magyar szokás szerint) egymásra lennénk irigyek, vagy egymás alá akarnánk rakni a másiknak, mi inkább segíteni próbálunk a másiknak. Minden kis közösségnek megvan a maga összetartó szelleme, ezt már többször tapasztaltam. Legyen szó a motorosokról, a Zumbásokról, az… Tovább »

Test & Lélek

Örökös és visszatérő kapocs. Test és lélek összhangja, egyensúlya, harmóniája. Lelki problémák testi megnyilvánulásairól már sokszor hallhattunk, és olvashattunk. Láthattunk nem egy bejegyzést arról, hogy a betegségek hátterében milyen lelki problémák állnak. Véleményem szerint ez is egyfajta statisztika, megfigyelés, amire teljes körűen azonban nem alapozhatunk.  Aki ismer, vagy három éve követi blog bejegyzéseim, illetve máshol… Tovább »

Sikerélmények

Türelem, rózsát terem. – szól a mondás.    Az emberek többsége türelmetlen. Mentalitásomból, habitusomból kifolyólag ezzel én se voltam másképp. Manapság már leginkább saját magammal szemben vagyok türelmetlen. Hiába a betegség türelemre intett, mégis bennem maradt az a nyüzsgő én, aki pörögne tovább. Nehéz a kettőt egyensúlyba varázsolnom.  Mikor elkezdtem idén újra írni a blogomat, és… Tovább »

Te OK vagy? Mered vállalni, ha nem? A gyengeséged, az erősséged mellett?

Egy eseménysorozat első részén vettem részt most pénteken, melynek címe OK VAGYOK! Mentális show. A honlapot, programot átböngészve; megnézve az előadókat láttam értelmét részt venni ezen eseménysorozat első rendezvényén.  Mikor szembesültem ezzel az eseménysorozattal több minden gondolat cikázott a buksimban. Egyrészt, hogy több ilyen megmozdulás kéne! Több ilyen tájékoztatás kéne az emberek számára, és több… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!