Átok vagy Áldás?

Billy Elliot – a Musical

Nem is tudom, hogy mikor jártam utoljára színházban. Emlékeim szerint talán még jóval a betegségem előtt. Tegnapi nap alkalmam volt elmenni az Erkel Színház egyik darabját megnézni.   Billy Elliot – a Musical.   Épp a körmösömnél ültem, mikor csörgött a telefonom. Nem nézzük meg este az Erkelben a Billy Elliot-ot? – kérdezte testvérem. Bár… Tovább »

Újra lett erőm

Sokszor találjuk magunkat reményvesztett helyzetekben, majd jön valaki az életünkbe, aki visszaadja mindazt, amiről mi már saját magunk is lemondtunk.  Az élet mindig megajándékoz egy visszacsatolással minket, hogy cselekedeteink és tetteink, hogy létünk jó irányba tart-e még. Jó-e az, amit elkezdtünk, és mennünk kell-e tovább az úton. Látva más példákat, más országokat, jómagam néha csak… Tovább »

Egy természeti csoda, mely semmihez sem hasonlítható

Amerikai utam során a Niagara-vízesés (Niagara Falls) is a programok között szerepelt, melyet nemcsak az amerikai oldalról, hanem a kanadai részről is szerettünk volna megcsodálni. Története közel 12.500 évvel ezelőtti időre húzódik vissza, az utolsó jégkorszak idejére. A hatalmas vízesés, az Egyesült Államok és Kanada határán fekszik.   Utazásunk vasárnap reggel kezdtük meg, és a… Tovább »

Hírek: Visszatértem.

Régen írtam már nektek, aminek az oka az volt, hogy felsűrűsödtek nyaralásom alatt a programok, és kellőképpen a szervezetem is igényelte a pihenést. Így a blog írás helyett önző dög módjára, saját magamat helyeztem előtérbe.  Tartozom még nektek egy – két részletesebb beszámolóval a Niagara vízesésről, az utána lévő teljes egy napos állatkerti élményekről, valamint… Tovább »

A város, amely nem alszik.

Az elmúlt három napban New York – Manhattan részével ismerkedtem meg. Ebből két nap csak az utazás volt. Cleveland és New York távolságot autóval tettük meg, amely odafele a csúcsforgalmak és az egyéb lezárások, one way utak miatt közel 9-10 óra volt. Megérkezvén a szállodához, az autót letéve, elfoglaltuk a szobánkat. Manhattan szívében a 7… Tovább »

Kalandok folytatása

Chicagoból hazatérve, némi pihenés után, másik unokatestvéremékhez voltunk hivatalosak vacsorára.  Saját készítésű steak, saját készítésű kenyérrel, salátákkal, finom koktél és sütemény várt minket.  Egy beszélgetős, ismerkedős est után, rákészültünk az elkövetkezö időszakra, melyet a soha nem alvó város, New York szívében töltünk majd.  Elindulva ismételten esős, hűvös idő kísérte utunkat, ideérve pedig már a nyüzsgő,… Tovább »

Kis szelet Chicago

Reggel már korán felébredtem, ránéztem az órámra, magyar idő szerint déli 12 óra, Chicagoi idő szerint reggel hajnali 5. Itt már 7 óra az eltérés. Itteni idő szerint reggel fél 8-kor mentünk le reggelizni, hogy minél hamarabb elinduljunk a Shedd Aquarium-ba. Az első hely, ahol egyébként a sajtó igazilványt elfogadták, és ha jól néztük a… Tovább »

Welcome to Indiana – Chicago

Reggeli ébredés, kávézás és néhány falat után kezdetét veszi az utazásunk Chicagoba. Az út olyan 6 óra autókázás. Időközben szakadó eső és 15-20 fokra lehűlt hőmérséklet lett urrá. Egy szakaszon annyira esett, hogy 20 perces kényszerpihenőt kellett megejtenünk. Az út mentén lévő pihenőhelyek kulturáltak, nagyok, éttermekkel, kávézókkal ellátottak, és néhány ingyenes magazin félét is találunk…. Tovább »

Csodálatos világ.

Itteni idő szerint reggel 6, magyar idő szerint déli 12 óra, mikor ébredeztem. Reggeli elmaradhatatlan kávé, és reggeli után körbe néztünk második otthonunkban.    Meseszép kertecske a szobám kilátásából. Az utca csendes, a házak előtt tilos a kerítés. A postaládáknak is megvannak a jelentésük, és hogy melyik oldalt kell lenniük. A fű egyformán mindenhol rendezett,… Tovább »

Nagy utazás a világba.

A taxink pontosan érkezett a ház elé. Nagyjából egy fél óra alatt ki is értünk a Liszt Ferenc Repülőtérre, ahol ácsorogtunk, várakoztunk amíg nem nyitották meg a chek-in kapukat. Közben egy néhány magyarral összebarátkoztunk. Kinek New York, kinek Maimi, nekünk Cleveland volt az úti célunk. Járatunk a párizsi CDG repülőtéren landolt időben. A magyar részen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!